LED gör dig tryggare i trafiken

Unna dig själv en extra livförsäkring med hjälp av LED. Med den nya och utvecklade LED-tekniken så kan du utrusta ditt fordon med extraljus som verkligen gör skillnad. Den är dessutom energieffektiv och kräver väldigt lite underhåll.

Vi har LED-extraljus med LED-teknik som passar de flesta bilmärkena. Våra produkter är kvalitetssäkrade och självklart ingår även garanti. Ni får varorna hemlevererade snabbt och säkert efter det att ni har lagt er beställning.

Vad är LED-teknik?

Den nobelprisvinnande LED-tekniken är inte alls ny, utan den togs fram redan på 1920-talet. Men den har först slagit igenom kommersiellt på senare år när användningsområdet utökats till just belysning mot tidigare då olika former av lysande indikatorer på elektronik var det vanligaste användningsområdet.

Vad betyder LED?

Namnet LED är en förkortning för Light Emitting Diode och en LED-lampa är alltså en eller flera sammankopplade ljusdioder som är både hållbara och energieffektiva. Lampor och belysning med LED-teknik ger en väldigt bra ljusbild till lägre effekt.

Hur länge håller en LED-lampa?

Ljusdioder saknar rörliga sköra delar och överlever därför naturliga vibrationer och mekaniskt slitage mycket längre än klassiska glödtrådslamporna. LED-belysning har en naturlig brinntid på upp mot 100 000 timmar vilket kan jämföras med så lite som 1000 timmar för vanlig glödtråd. En LED-lampa är helt enkelt överlägsen all annan teknik vad gäller livslängd.

Hur påverkas trafiksäkerheten av LED-tekniken?

Lampor som är konstruerade med en LED-teknik påverkar på många sätt trafiksäkerheten. Nedan följer några exempel på hur LED-tekniken är ett säkrare val i trafiken.

1. Eftersom LED-tekniken är så effektiv bildas väldigt lite restvärme från lamporna. Det bidrar till minskad risk för brandolyckor med bränder på grund av felställda eller täckta lampor.

2. LED-lampor erbjuder så pass stark belysning att du ger dig själv en extra livförsäkring. Föreställ dig själv en kall och mörk vinterväg där du några hundra meter fram plötsligt får syn på ett hinder. Med vanlig belysning har du kanske tvåhundra meter på dig att bromsa. Kör du då i 90 km/h så är det svårt att hinna bromsa i tid. Men med ett kraftfullt extraljus av LED har du kanske femhundra meters sikt, vilket ger dig värdefulla extrasekunder att reagera och bromsa in ditt fordon i tid.

3. LED-lampor har ett snävare vitare ljusspektrum än många andra sorters lampor. Det innebär att ljuset uppfattas som klarare och naturligare än det gör med många andra ljuskällor, inte minst lågenergilampor. Det gör att kontraster och korrekta färger kan uppfattas bättre.

Är LED miljövänligt?

LED är väldigt energieffektivt. Effektomvandlingen från elektricitet till ljus ligger på över 90% effektivitet (vilket kan jämföras med omkring 10% för vanliga glödtrådslampor). LED innehåller inte heller några tungmetaller och eftersom man även har en mycket mindre omsättning av nya lampor minskar det behoven av både nyproduktion och avfallshantering. Extraljus med LED är en hållbar lösning för miljön.

 

Extraljus Led

2,195.00 kr (inkl moms)
Spara 2,500.00 kr

Extraljus led ramp

Ledramp 240w 26″ 5500k 9-32V

Det ursprungliga priset var: 4,995.00 kr.Det nuvarande priset är: 2,495.00 kr. (inkl moms)
Spara 598.25 kr

Extraljusramp paket

Led ramp scope line 105w paket

Det ursprungliga priset var: 2,485.00 kr.Det nuvarande priset är: 1,863.75 kr. (inkl moms)