nattfiske

Nattfiske efter kräftor

Nu närmar sig hösten och det är dags för kräftfiske. Som alla inbitna kräftfiskare vet är detta uteslutande ett nattfiske. Fiske på natten innebär att det är mörkt, och det är svårt att se kräftburar och annat. Vi på Comp-Lux är ena riktiga ljushuvuden, så därför passar vi på att tipsa om våra fina pannlampor och ficklampor som är perfekta att ha vid nattfiske och kräftfiske. Nedan har vi valt ut några av våra favoriter, men du kan även kolla in övriga sortimentet inom fritidsbelysning. Fiska kräftor med lampa på ett etiskt sätt

Det förekommer att folk fiskar kräftor med ficklampa genom att skrämma in kräftorna i burarna. Det avråder vi ifrån, då det inte är etiskt att göra så. Osportsligt helt enkelt. Den som ska fiska kräftor med lampa ska inte använda belysningen som fiskeredskap, utan som hjälpmedel. Ja, som säkerhetsåtgärd till och med. Det är lätt hänt att trampa snett och ramla i mörkret.

Spara 0.00 kr
529.00 kr859.00 kr (inkl moms)
Spara 137.00 kr

Aktuella erbjudanden

Nitecore pannlampa 35Lm

Det ursprungliga priset var: 236.00 kr.Det nuvarande priset är: 99.00 kr. (inkl moms)

Så underlättar pannlampa och ficklampa ditt kräftfiske

När du ska lägga burarna i vattnet eller vittja dem är det praktiskt med pannlampa. Båda händerna är fria, och du kan koncentrera dig på att ro båten eller plocka upp kräftburar. Om du har sällskap med dig kan en riktigt stark ficklampa vara ett smartare val än pannlampa. Personen som inte kör eller ror båten kan då hantera ljuset, och styra styrman på rätt köl. Glöm inte att de minsta kräftorna ska släppas tillbaka! Kolla regler och rekommendationer med det fiskevårdsområde eller förening som är aktiv där du ska bedriva kräftfiske. Kolla även att det är bestämt att kräftor får fiskas i det aktuella vattnet.

Bra belysning – ett bra hjälpmedel även vid annat nattfiske

För dig som ska bedriva nattfiske efter gädda är våra lampor också en bra idé. En stor del av behållningen ligger ju i att det är mörkt, och att fisket sker på känsla. Släckt pannlampa är att föredra. Det är en speciell känsla när det hugger i mörkret. Kampen med gäddan sker också med behållning i mörkret. Belysning kan komma in behändigt vid byte av drag, och även när det är dags att kroka loss fångsten.